Stressmage

Stressmage är en av alla folksjukdomar som orsakas av en allt för stressig vardag. Många hinner inte ens sitta ner och äta sin lunch eller gå på toaletten. Har du en känslig mage är det viktigt att du tar hand om den.


Stress

Stressmage – gaser och uppblåst mage

Stressmage med smärta, gaser och uppkördhet är ett mycket vanligt problem som många människor lever med dagligen.

Rubbad bakterieflora i tarmen

Stressmage kan starta av att du får en vanlig magsjuka som orsakar att bakteriesammansättningen i tarmen rubbas. En magsjuka kan även leda till att reflexer som styr tarmarnas rörelse blir påverkade.

Dessa två i kombination med varandra kan alltså vara en av anledningarna till att du får en så kallad stressmage.

Ät mat i lugn och ro

Stressmage har däremot inte fått sitt namn utan anledning. När du har en stressmage ligger inte vikten på vad du äter utan snarare hur du äter. Att äta i lugn och ro är A och O om du ska ha en lugn och fungerande mage.

Ät även mindre mat som är gasbildande såsom lök och bönor. Att äta tillräckligt med fibrer, varken för mycket eller för lite, är också viktigt för att magen ska må bra.

Läkemedel

Det finns många receptfria läkemedel mot magbesvär och det räcker oftast inte bara med att ta ett preparat och tro att alla problem med magen ska lösas. Du måste även se över dina levnadsvanor och din kosthållning för att bli av med din stressmage.

Ha tålamod, det kan ta tid att hitta den gyllene medelvägen till en lycklig mage!